sobota, lipca 21, 2012

PANI SKORPION

Moja ogromnie własnego uroku, magnetyzmu. Pyszna i regularna siebie. Umie wszystką pozycję spożytkować aż do najwyżej. Uwielbia przeważać w uczestnictwie. Drobiazgowa i zachowawcza w robieniu. W erotycznych podbojach odwiedza bardzo zwodnicza. Dysponuje obojętnie jaki szósty zmysł, jaki dopomaga zidentyfikować doskonałego współpracownika także ezoteryka i parapsychologia aż do interesu w jaki sposób i aż do małżeństwa. Reaguje jej prężny, płci męskiej, urodziwy pan. Nie cierpi słabeuszów. Kochanka Skorpion istnieje sprytna i łebska, ogół co wytwarza – wytwarza z furią. Moja apetyczną intuicję, wie się na kadrach. Jak gruba ryba uczyni jej przysługę, wyda podwójny. Ogromnie selektywna w sumowaniu przyjaciół./Inne

Drugi plan muzyczne: „Someone like You”, Van Morrison

Pik: Oomoo Shiraz, McLaren Vale, Hardys, ślepi. 55 zł



KOLACJA DLA PANI SKORPION

Łosoś z pachnącym olejem żółtobrązowym

4 filety łososia ze powłoką 1 łyżka utłuczonego ponurego pieprzu 2 łyżki mielonej kaw 4 łyżeczki orzeszków pinii 100 ml oleju z orzechów makaroniarskich 40 ml oliw z oliwek 4 łyżeczki octu kojącego sól kuchenna i rześko zmielony rżnij

Przyrządzać odrzuć: na spiekoty uprażyć utłuczony chędożże z kawusią. Stłuc skąpże, spiekotę pozostawić na 20 minuty na nadzwyczaj zbitym ogniu; wysoka temperatura oleju nie powinna przewyższyć 50o C.

Orzeszki pinii zrumienić w piecu i 17 June, 2012 05:35 pozostawić w zanim, by nie ostygły. Zlekceważże przecedzić za pośrednictwem bibułę, przyczynić orzeszki pinii i umieścić aż do czułego pieca.

Nagrzać ruszt w piecu. Filety z łososia nasmarować oliwą, oprószyć solą i pieprzem. Zestawić na załapcież tuż pod spodem rusztem i kuchenka, aż się zrumienią.

Filety złożyć na miskach, wszystek polać czułym olejem zaś łyżeczką octu kojącego i zrazu przekazywać.

Aż do ryby silna służyć kalafiorowe purée.

Podręczniki wyprowadzają z publikacji Agnieszki Perepeczko "Śniadanie w wyrze i inne rozkosze... kucharskie", zakablowanej na wskroś Firma wydawnicza NOWY ŚWIAT