niedziela, listopada 18, 2012

PAN PANNA

Pan spod owego omenu nagminnie goni podpór u psychiatrów. Prezentują go wachty klimatów, niepokoją go ponure materyj, trudzi bezsenność, przy użyciu co istnieje niezwykle zawiły na rzecz osaczenia. Ciekawi go współżycie, wszak przedrzeźnia purytanina. Czepia się drobiazgów, przygodny skrupulant. /Inne

Dalszy plan muzyczne: „The nearness of you”, Nancy Wilson

Pik: Stamp of Australia Semillon Sauvignon, South Eastern Australia, Hardys, ślepi. 30 zł

KOLACJA PANA PANNY

Fettuccine z szynką, szpinakiem i szparagami

375 g makaronu fettuccine 40 g masła 250 g bary z kością 200 g szparagów, pękato pokrojonych 1 łyżeczka strzaskanego czarnoskórego pieprzu 1 ząbek czosnku, wyduszony 20 g masła, pokrojonego 180 g początkujących liści szpinaku pół filiżanki parmezanu w płatkach partykuł cytryny aż do przybrania

Uwarzże pasta w znaczącym garze kipiącej osolonej wat, aż zmięknie. Uratuj 1/3 filiżanki (80 ml) wodzie po makaronie; odcedź kluski.

W owym samym okresie rozgrzej masło na wysokiej spiekoty, przyspórzże szynkę, szparagi, posuwajże i czosnek zwyczajny. Kip, stale mieszając, za pośrednictwem z grubsza 5 minuty czyli aż do momentu, gdy szparagi poczynią się słabiuteńkie.

Spleć kluski z kompozycją spiekoty, uzupełniającą częścią masła, szpinakiem, połową działki parmezanu i uchronioną watą od chwili pichcenia makaronu i wzburzajże aż do momentu, aż szpinak śmigle zmięknie.

Oferuj pasta rozsypywany drugimi płatkami parmezanu i drobinkami cytryny.

 

Prawo spadają z publikacji Agnieszki Perepeczko "Śniadanie w wyrze i inne rozkosze... kucharskie", sprzedanej dzięki Firma wydawnicza NOWY ŚWIAT OnetAdsClientId = "30545262";OnetAdsBoxChannel ="6047";OnetAdsBoxWidth = 460;OnetAdsBoxHeight = 270;OnetAdsBoxNumer = "baner460_2";OnetAdsKW = "wrozki tarot astrologia parapsychologia ezoteryka swiece hipnoza rozmyślanie kadzidelka amulet jogina czary radiestezja krachy [feng shui]";OnetAdsThemeFilter="2";OnetAdsIstotnieIframe = 0;OnetAdsBracketing = "0";OnetAdsBackgroundColor = "FFFFFF";OnetAdsFillColor = "F8F8F8";OnetAdsTitleColor = "672398";OnetAdsBorderColor = "9E9E9E";OnetAdsOdnośnikColor = "9E9E9E";OnetAdsTextColor = "000000";OnetAdsParentBgColor = "FFFFFF";OnetAdsFirstLineOnly = "0";OnetAdsTakUrl = "0";OnetAdsJoinUrl = "0";»Wydawajże

Copyright 1996-2009 Onet.pl SA