Dalszy plan muzyczne: „The nearness of you”, Nancy Wilson
Pik: Stamp of Australia Semillon Sauvignon, South Eastern Australia, Hardys, ślepi. 30 zł
KOLACJA PANA PANNY
Fettuccine z szynką, szpinakiem i szparagami
375 g makaronu fettuccine 40 g masła 250 g bary z kością 200 g szparagów, pękato pokrojonych 1 łyżeczka strzaskanego czarnoskórego pieprzu 1 ząbek czosnku, wyduszony 20 g masła, pokrojonego 180 g początkujących liści szpinaku pół filiżanki parmezanu w płatkach partykuł cytryny aż do przybraniaUwarzże pasta w znaczącym garze kipiącej osolonej wat, aż zmięknie. Uratuj 1/3 filiżanki (80 ml) wodzie po makaronie; odcedź kluski.
W owym samym okresie rozgrzej masło na wysokiej spiekoty, przyspórzże szynkę, szparagi, posuwajże i czosnek zwyczajny. Kip, stale mieszając, za pośrednictwem z grubsza 5 minuty czyli aż do momentu, gdy szparagi poczynią się słabiuteńkie.
Spleć kluski z kompozycją spiekoty, uzupełniającą częścią masła, szpinakiem, połową działki parmezanu i uchronioną watą od chwili pichcenia makaronu i wzburzajże aż do momentu, aż szpinak śmigle zmięknie.
Oferuj pasta rozsypywany drugimi płatkami parmezanu i drobinkami cytryny.
Copyright 1996-2009 Onet.pl SA