niedziela, sierpnia 05, 2012

PAN RYBY

Przepada rozpowiadać o sobie porami. Egocentryk i egocentryk. Moja osobisty lokalny pozorny i iluzoryczny faktyczność, ziemia oszustw, w jakie już sam mniema. Chełpliwy, częstokroć męczy entourage owymi samymi klechdami. Moja słabości aż do alkoholu, dragów i hazardu. Popada w krańcowości odkąd samozachwytu po toń samooceny./Inne

Dalszy plan muzyczne: „In a sentimental mood”, Sarah Vaughan

Pik: Voyage Cabernet Petit Verdot Merlot, South Eastern, Hardys, ślepi. 30 zł



KOLACJA DLA PANA RYBY Mogę wybaczyć jeśli tylko chcę - Chappell Kitty

Kurek w sosie koniakowym

1 obszerny kurek 8 ząbków czosnku 50 g masła 30 ml armaniaku

Marynata:

50 g masła 4 ząbki czosnku 2 łyżki wyciągu pomidorowego 50 ml octu dłużnego 2 łyżki musztardy gałązka tymianku 2 łyżeczki musztardy 250 ml koralowego przekroczenie

Aż do przybrania:

2 pomidory nieco gałązek koperku szczypiorek

Kurka pokroić faktycznie, iżby uzyskać 2 udka, 2 filety z gruczoł mlekowy i 2 skrzydełka. Udka przekroić w pławie na pół i obalić zwłoki, ze skrzydełek dodatkowo wykreślić ścierwo. Frakcje ciała scalić nicią.

Na spiekoty rozgrzać masło. Wetknąć udka z kurka i smażyc z wykorzystaniem 5 minuty. Nadmienić pozostające ilości kurka, 8 ząbków czosnku w łupinkach i armaniak. Nie dawać oddychać poniżej przykryciem na wskroś 20 minuty.

W owym okresie preparować przyprawa: w rondelku rozgrzać masło. Wbić każde ilości  kurka i smażyć, aż się zrumienią. Sumować 4 ząbki czosnku, wyciąg pomidorowy, ocet, musztardę i tymianek. Dusić aż 1/4 sosu odpowie. Zahaczyć musztardę i pik. Kucharzyć, aż zalewa zgęstnieje i przecedzić.

Frakcje kurka rozwinąć na miskach i polać sosem. Wykonywać dodawanie po 2 ząbki ciemiężonego czosnku i rację pokrojonych pomidorów. Strawę przybrać koperkiem i szczypiorkiem.

Rozkazy wyprowadzają z książek Agnieszki Perepeczko "Śniadanie w wyrku i inne rozkosze... kucharskie", sprzedanej poprzez Czasopismo NOWY ŚWIAT