Dalszy plan muzyczne: „I’ve got owo see you again”, Norah Jones
Pik: Nottage Hill Riesling, South Eastern, Hardys, ślepi. 40 zł
KOLACJA PANA KOZIOROŻCA
Pstrąg w bezwzględnej wędzonej szynce z kaparami i majonezem czosnkowym
2 pstrągi 1 łyżka jadalna drobno startej skórek z cytryny 2 ząbki czosnku, pokrojone w cieniutkie talarki pół filiżanki tęgo pokrojonej ożywczej natki pietruszki 4 cieniutkie plastry kurczowej wędzonej bary 1 łyżka jadalna odcedzonych kaparów, posiekanychMajonez czosnkowy:
pół filiżanki majonezu 1 łyżka jadalna soku z cytryny 1 ząbek czosnku, wydobytyRozgrzej kuchenka aż do temperatur 220o C. Wymyjże pstrągi i osusz ręcznikiem papierowym. Zdezorientujże w misie obierkę cytrynową, czosnek zwyczajny i pietruszkę i ową mieszaniną wbij pstrągi. Otul pstrągi dwoma płatami bary.
Złóżże ryby na blasze, wysupłanej papierem aż do wypiekania. Pieczże w ciepłym piecu poprzez 15 minuty. Rozsypujże ryby kaparami i wypiekaj za pośrednictwem stopniowe 5 minuty bądź aż do momentu, jak ryba będzie łagodnie upieczona. Podawajże z majonezem czosnkowym i fragmentami cytryny.