środa, września 05, 2012

PAN KOZIOROŻEC

Wzruszająco niewyważony. Żywe szlagi chandry. Ucierpi z Szafir - głaz myślicieli motywu niedocenienia. Nie ukochani kapować pieniędzy. Pozer. Najlepsze są jego uzyskania i sukcesy. Skazuje ludzi na osnowie ich użyteczności. Obezwładniają mu kapitał, gloria, łaskawe dotyki. Maskuje się ludźmi romansu, jacy poznają jego pretensje i dopomagają w karierze. Nie wywiązuje się ze dostarczonych obietnicy./Inne

Dalszy plan muzyczne: „I’ve got owo see you again”, Norah Jones

Pik: Nottage Hill Riesling, South Eastern, Hardys, ślepi. 40 zł



KOLACJA PANA KOZIOROŻCA

Pstrąg w bezwzględnej wędzonej szynce z kaparami i majonezem czosnkowym

2 pstrągi 1 łyżka jadalna drobno startej skórek z cytryny 2 ząbki czosnku, pokrojone w cieniutkie talarki pół filiżanki tęgo pokrojonej ożywczej natki pietruszki 4 cieniutkie plastry kurczowej wędzonej bary 1 łyżka jadalna odcedzonych kaparów, posiekanych

Majonez czosnkowy:

pół filiżanki majonezu 1 łyżka jadalna soku z cytryny 1 ząbek czosnku, wydobyty

Rozgrzej kuchenka aż do temperatur 220o C. Wymyjże pstrągi i osusz ręcznikiem papierowym. Zdezorientujże w misie obierkę cytrynową, czosnek zwyczajny i pietruszkę i ową mieszaniną wbij pstrągi. Otul pstrągi dwoma płatami bary.

Złóżże ryby na blasze, wysupłanej papierem aż do wypiekania. Pieczże w ciepłym piecu poprzez 15 minuty. Rozsypujże ryby kaparami i wypiekaj za pośrednictwem stopniowe 5 minuty bądź aż do momentu, jak ryba będzie łagodnie upieczona. Podawajże z majonezem czosnkowym i fragmentami cytryny.



Rozkazy czerpią z książek Agnieszki Perepeczko "Śniadanie w wyrze i inne rozkosze... kucharskie", zadenuncjowanej wskroś Publikator NOWY ŚWIAT