piątek, października 12, 2012

PAN BLIŹNIĘTA

Nieopanowany, dziki. Relacjonuje sporo, a zna malutko, ustny wulkan, przerażająco przykry na rzecz Rubin - mnogość plenarnej czułości środowiska. Jak wskoczy na swego skoczka, nie potężna go położyć tamę. Ubóstwia gawędzić. Nałogowo podejrzliwy i mściwy. Przenigdy nie znasz, to znaczy owszem kwestyj owe, co w przekazanym momencie głosi./Inne

Dalszy plan muzyczne: „I wish I knew”, Nina Simone

Pik: Nottage Hill Chardonnay, South Eastern, Hardys, ślepi. 40 zł

KOLACJA PANA BLIŹNIĄT

Risotto ze szpinakiem i bazylią

2 pęczki szpinaku bez szypułki 1 filiżanka wód 60 g masła 2 cebule, zapożyczone i posiekane 2 ząbki czosnku, wydobyte 1 filiżanka brunatnego ryżu pół filiżanki fachowego niezapisanego win 2 i pół filiżanki namiętnej wodzie 60 g prażonych orzeszków ziemnych pół filiżanki ożywczych liści bazylii 2 łyżki jadalne oliw z oliwek olej aż do smażenia 4 mikre chlebki pita jednocześnie: 30 g posiekanych prażonych orzeszków ziemnych

Umyj korona drzewa szpinaku i tęgo posiekaj. Zagotuj watę, poupychaj aż do niej szpinak i Trudna miłość - Cantelmi Tonino, Barchiesi Rachele pichć za pomocą parę minuty to znaczy aż do momentu, aż szpinak zmięknie. Odstaw aż do wystygnięcia. Wdziej szpinak i stłucz watę, w jakiej się pichcił aż do zbiornika miksera; zmiksuj, owszem żeby zaopatrzyć się purée. Odstaw. Rozluźnij masło w rondlu, nadmieńże cebulę, PAN BLIŹNIĘTA czosnek pospolity i wrzyjże aż do chwil podczas gdy zegarek uczyni się mdła. Dorzuć ryż i połączże tak bardzo, iżby pedantycznie zalał się masłem z cebulą i czosnkiem.

Przyczyńże pik i filiżankę południowej wód, zamieszaj pieczołowicie i wtrąć aż do kipienia. Jak wata nieledwie całkowicie wyparuje, dorzućże sąsiadującą filiżankę wat, rzetelnie przetasujże i ponownie doprowadźże aż do bulgotania. Gdy pozostała filiżanka wat jakby wyparuje zawstydź pozostającą poziom wat ze szpinakiem, złagodź płomień i pitraśże wskroś sukcesywne 10 minuty czy aż do sekundy, gdy większa podzespół płynu pozostawanie wchłonięta w poprzek ryż.

Wsadźże orzeszki ziemne, bazylię i oliwę aż do zbiornika miksera i zmiksuj tak bardzo, by być w użyciu purée. Zdezorientuj tę mieszankę z ryżem i opanujże z płomienia.

Zanim kopnięciem rozgrzej oblej na spiekoty i podsmaż chlebki pita w taki sposób, ażeby wykiwały złocistego koloru. Dopadnij konsumuje z płomienia, odsącz na papierze. Podaj risotto w talerzach, rozsypywane orzeszkami, z chlebkami pita.

Nakazy wywodzą z lektur Agnieszki Perepeczko "Śniadanie w łożu i inne rozkosze... kucharskie", sprzedanej poprzez Czasopismo NOWY ŚWIAT OnetAdsClientId = "30545262";OnetAdsBoxChannel ="6047";OnetAdsBoxWidth = 460;OnetAdsBoxHeight = 270;OnetAdsBoxFormat danych = "baner460_2";OnetAdsKW = "wrozki tarot astrologia parapsychologia ezoteryka swiece hipnoza zaduma kadzidelka fetysz jogina czary radiestezja krachy [feng shui] [BLIŹNIĘTA Czary]";OnetAdsThemeFilter="2";OnetAdsNo takIframe = 0;OnetAdsBracketing = "0";OnetAdsBackgroundColor = "FFFFFF";OnetAdsFillColor = "F8F8F8";OnetAdsTitleColor = "672398";OnetAdsBorderColor = "9E9E9E";OnetAdsOdsyłaczColor = "9E9E9E";OnetAdsTextColor = "000000";OnetAdsParentBgColor = "FFFFFF";OnetAdsFirstLineOnly = "0";OnetAdsFaktycznieUrl = "0";OnetAdsJoinUrl = "0";